Proposats dos passos per travessar a peu la C-35

La CUP ha presentat aquest matí en roda de premsa dues opcions de pas per a vianants per la C-35, un fet que el projecte de rotonda encara no contempla. 

A Sant Celoni ens trobem en un punt geogràficament privilegiat, entre el Montseny i el Montnegre, en l'eix mediterrani de comunicacions. Aquesta ubicació ens ha portat moltes coses positives, desenvolupament econòmic i industrial, però també certs prejudicis. Ens ha deixat un territori fragmentat i hem perdut la capacitat de connectar persones i entorn.

Ja s'han iniciat les obres d'una rotonda que resoldrà una part dels problemes de la mobilitat rodada que té Sant Celoni però que no soluciona la mancança històrica d'accés a peu o en bicicleta per anar a treballar als polígons de l'altra banda de la C-35, arribar a les urbanitzacions del Montnegre o fer una excursió per la llera de la Tordera. El projecte d'aquesta rotonda no inclou cap mena de pas per a vianants, ni elevat, ni subterrani.

Vistes les mancances del projecte s'està executant, des de la CUP de Sant Celoni proposem una via verda que ressegueixi, de manera respectuosa, el curs natural de la riera del Pertegàs fins a l'aiguabarreig de la Tordera,  al Pla d'en Tuies, i que permeti l'accés dels veïns i veïnes de Sant Celoni al polígon Molí de les Planes, a les urbanitzacions del Montnegre o als boscos de Vilardell.

La proposta que fem avui públicament en cap cas ha de servir per substituir els accessos definitius que el Departament d'infraestructures s'ha compromès a estudiar i a projectar en un futur, però sí que dóna sortida a la urgència de connectar les diferents parts de Sant Celoni que talla la C-35 i posar en valor els senders GR que passen pel municipi.

Convidem al govern de Sant Celoni ha estudiar amb els Serveis Tècnics de l'Ajuntament aquesta proposta i incloure-la en el seu Pla d'Inversions, que encara no ha presentat.  

L'opció A surt del Passeig de Francesc Fullà, popularment el Passeig dels Xumbos, a les Borrelles, i va a parar al polígon Molí de les Planes en la seva zona nord. Si l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) permetés fer una passera damunt el Pertegàs, també es donaria accés al Pla d'en Tuies i a les urbanitzacions del Montnegre, així com enllaçar l'itinerari que va sortir del Ple Jove entre el 2011 i el 2012.  

L'opció B baixa per l'esquerra del Pertegàs, resseguint la llera i passant per darrera de Can Curtina fins a arribar a la Tordera, resseguint la seva llera per la zona del Pla d’en Tuies, i donant accés a la zona industrial d'aquest costat de la riera i a les urbanitzacions del Montnegre.

Les dues propostes, que tenen viabilitat tècnica i econòmica, aprofiten infraestructures que ja existeixen i que només s'haurien d'adequar al pas de persones i bicicletes, posa en valor el patrimoni natural del Pertegàs i facilita la mobilitat sostenible dels celonins i celonines.

Els dos passsos són viables des d'un punt de vista econòmic i tècnic i aprofiten infraestructures existents