Sant Celoni ja té la plaça de l'1 d'Octubre

El Ple d'ahir, 26 de juliol, va aprovar que la plaça del Comte del Montseny passi a ser la plaça de l'1 d'Octubre. La Batllòria també tindrà un parc de l'1 d'Octubre, segons una proposta sorgida del Consell del Poble.

Ple Sant Celoni 26 juliol 2018

En el marc de revisió del nomenclàtor municipal, el Ple celoní d’ahir va aprovar canviar el nom de la plaça del Comte del Montseny per plaça de l’1 d’Octubre, amb els vots de la CUP, PdCat i ERC, i en contra del PSC i ICV.

Obrir i valorar la idoneïtat dels noms de certs carrers de Sant Celoni i la Batllòria va ser una proposta que la CUP va llençar al Ple del 30 de novembre passat arran de la demanda que va sorgir des del CDR Sant Celoni i de moltes persones a títol individual.

Volem felicitar des d’aquí el CDR Sant Celoni per haver recollit signatures per fer-ho possible. I volem felicitar també el Consell del Poble de la Batllòria, per haver proposat que el cèntric parc infantil (entre el carrer de les Escoles, Tordera i Lluís Companys) passi a ser també el parc de l’1 d’Octubre.

Perquè considerem que hi ha noms que no mereixen representar carrers de la vila i, en el cas que ens ocupa, per no oblidar els fets de l’1 d’octubre del 2017, el dia del gran desafiament a l’Estat espanyol, el dia en què la voluntat i l’esforç d’un poble per expressar-se de forma democràtica i pacífica va voler ser reprimida violentament. És, de fet, un homenatge a tota la gent que va fer possible el referèndum i va convertir l’1-O en una jornada històrica.

La plaça de l'1 d'Octubre és un al·legat a la democràcia, un homenatge a tota la gent que va fer possible el referèndum i va convertir l'1-O en una jornada històrica