Exigim que es recuperi el servei d’Urgències Pediàtriques a l’Hospital de Sant Celoni

El pròxim dissabte 11 de desembre, el Col·lectiu Mares del Baix Montseny ha convocat una manifestació a les 11.00 a la plaça de la Vila per exigir la reobertura del servei d’urgències pediàtriques a l’Hospital de Sant Celoni.

El servei d’urgències pediàtriques a l’Hospital de Sant Celoni, que es va aconseguir gràcies a les reivindicacions i perseverança de la ciutadania organitzada a través del col·lectiu Mares del Baix Montseny, és un clar exemple de com la mobilització i la pressió al carrer serveixen per garantir els nostres drets i millorar les nostres condicions de vida. Vivim una època de retallades i regressions de drets, tant socials com polítics; la lluita i l’organització popular són l’única via per no retrocedir i la que ens permet avançar.

El 3 de maig del 2017 es va aconseguir que s’obrís aquest servei, però el 13 de març del 2020 es va “suspendre” al·legant la situació pandèmica i la saturació dels serveis, i a dia d’avui encara no s’ha tornat a reactivar. Progressivament, estem tornant a la “nova normalitat”, però cada vegada en pitjors condicions i aprofitant qualsevol oportunitat per retallar les victòries obtingudes. Per això toca ser-hi.

Si bé el pilar fonamental del sistema de salut s’ha de recolzar sobre l’atenció primària, aquesta es troba limitada tant per recursos com per horaris; és per això que l’existència de les urgències pediàtriques a Sant Celoni garanteix la continuïtat assistencial a tots els infants del Baix Montseny, cobrint així les franges horàries i dies en què l’atenció primària no pot proveir assistència als infants. Reivindicar-lo també és defensar una sanitat pública de qualitat amb un model que no distingeix les persones en funció del lloc on viuen. Tenir garantit un servei d’urgències pediàtriques proper és un dret aconseguit que no permetrem que ens retallin.

Reivindiquem la importància del sistema de salut públic i en especial de l’atenció primària, una de les més castigades per la crisi de la covid-19, però també per les retallades fetes tant per la Generalitat com per l’Estat espanyol, i que actualment està absorbint els dèficits en el sistema pel fet de ser la porta d’entrada al sistema de salut.

L’accés als serveis públics (i de qualitat) ha marcat la diferència entre els països pel que fa a la gestió de la pandèmia. El nostre model de salut pública universal és l’enveja de molts, i és per això que no permetrem que ens el retallin. Sortir a defensar les urgències pediàtriques a l’Hospital de Sant Celoni és sortir, també, a exigir més inversió en el nostre estat de benestar i a impedir que es privatitizi la sanitat. No volem fer-nos sòcies de mútues ni contractar assegurances privades, volem serveis públics per a totes. Calen més recursos per millorar els serveis públics i cal fer passar comptes a aquells a qui els han subhastat i venut al millor postor.

És per això que ens sumem a la convocatòria del Col·lectiu Mares del Baix Montseny i fem una crida a tots els veïns i veïnes del Baix Montseny a participar en la mobilització!

Per la defensa dels serveis públics i de qualitat, per la recuperació de les urgències pediàtriques a l’Hospital de Sant Celoni, SOM-HI!

 

CUP Sant Celoni i la Batllòria

Dimarts 7 de desembre de 2021

El servei d’urgències pediàtriques a l’Hospital de Sant Celoni, que es va aconseguir gràcies a les reivindicacions i perseverança de la ciutadania organitzada a través del col·lectiu Mares del Baix Montseny, és un clar exemple de com la mobilització i la pressió al carrer serveixen per garantir els nostres drets i millorar les nostres condicions de vida.