La CUP redacta una moció en defensa de l'ANC després de l'atac d''El País'

La CUP respon a l’atac de l’editorial d’’El País’ contra l’ANC amb una moció en defensa de d’aquesta Assemblea

L’espiral de tensió promoguda per l’Estat espanyol augmenta un grau cada dia que passa; l’estratègia és evident i ben planificada: de les declaracions de membres del Govern i de partits polítics espanyols de l’oposició sobre la il·legalitat de convocar una consulta a la criminalització dels actors que la promouen.

En aquest salt qualitatiu, l’Estat espanyol ha comptat amb el suport disciplinat dels mitjans de comunicació estatals. Les il·legalitzacions antidemocràtiques a l’Estat sempre han anat sempre precedides de la creació d’estats d’opinió, en què els grans mitjans de comunicació han jugat un paper clau a l’hora d’assaonar el terreny per fer digerible entre la població la intervenció desbocada de la justícia. Els precedents a l’Estat espanyol són abundats. Per això cal adoptar les cauteles pertinents i, encara més, si tenim en compte que l’últim embat no prové de mitjans de comunicació caracteritzats per l’anticatalanisme furibund, sinó per un diari com El País, adscrit (teòricament) a posicionaments progressistes i d’incidència en sectors socials afins a la defensa de les llibertats civils i polítiques.

El 19 de març passat, el diari El País va publicar un editorial titulat Un golpe de mano en què s’enviava el missatge que l’Assemblea Nacional Catalana allò que promou no és res més que un cop d’Estat. Així, l’editorial manifesta que l’ANC aupada por el triumfo [en referència a les dues últimes convocatòries de l’11 de setembre] y ensoberbecida por la genuflexa actitud que le dispensó el poder autonómico democráticamente elegido, acaba de dar un salto en el vacío que solo puede acabr mal. Esta organización reclama “la calle” como cosa suya y ya ha aprobado una “hoja de ruta 2014-2015” que constituye el diseño milimétrico de un golpe de mano contra la democracia representativa, a través de la imposición unilateral de una separación del conjunto de Espanya.

Unes acusacions gravíssimes que persegueixen promoure que la fiscalia o el Tribunal Suprem obrin diligències contra l’ANC per il·legalitzar-la. L’alternativa contra aquesta actitud passa per treballar, treballar i treballar. Que res no canviï; que l’estratègia política de la por s’estavelli contra la legitimitat democràtica manifestada per la voluntat majoritària del poble de Catalunya perquè sigui consultat sobre el futur polític del país.

La moció será debatuda en el proper Ple municipal que se celebrarà el dijous 27 de març.