Carot visita la planta incendiada al Molí de les Planes i recorda que cal millorar el parc de Bombers

La CUP celebra que no hi hagués ferits i agraeix la tasca dels cossos d’emergències.

Gerard Carot CUP Sant Celoni la Batllòria

Dimarts, 26 de febrer, membres de la CUP de Sant Celoni i la Batllòria van visitar l’empresa recuperació i reciclatge del polígon Molí de les Planes que dilluns va patir un aparatós incendi. Els representants de l’empresa, amb qui hem pogut comentar els fets i valorar l’estat de la planta, han destacat la tasca dels serveis d’emergències, així com la col·laboració del personal de la mateixa empresa, que ha estat donant suport als bombers en les tasques operatives relacionades amb l’extinció del foc.

Afortunadament, en el moment en què es va produir l’incendi, una unitat del parc de bombers de Sant Celoni estava activa i hi va poder acudir ràpidament amb un dels dos camions de què disposa el parc per realitzar-hi una primera intervenció, a la qual s’hi van afegir posteriorment dotacions de bombers vingudes d’altres parts del territori.

Aquest incendi s’ha produït un mes després que l’equip de regidors de la CUP introduís una moció al Ple municipal en la que s’insta el Departament d’Interior a millorar la situació del parc de bombers de Sant Celoni, que actualment està funcionant sota mínims i ha arribat a tancar transitòriament per manca de personal. En aquesta moció, els membres de la CUP van recordar que Sant Celoni és un dels municipis de Catalunya amb major risc químic i que, per tant, una mancança en el parc de bombers pot tenir conseqüències greus en cas d’accident. La millora del parc no només requereix una ampliació de l’equip de bombers de guàrdia (d’un mínim actual de 4 a un mínim de 5), sinó també millores en les instal·lacions i el material.

 

La CUP recorda la moció aprovada al Ple del gener en què s’insta el Departament d’Interior a millorar la situació del parc de bombers de Sant Celoni, actualment sota mínims, i el risc que suposa