El Ple aprova estudiar la municipalització de la neteja dels edificis públics

El Ple es compromet a estudiar municipalitzar el servei de neteja dels edificis públics i reclamar que es tanqui la base militar del turó de l'Home.

Biblioteca Sant Celoni

En el darrer Ple del 26 de gener, es van aprovar dues mocions impulsades per la CUP:

Moció per a l’estudi de la municipalització del servei de neteja d’edificis municipals

S’ha demostrat que la municipalització de serveis públics és una opció d’estalvi econòmic i de millora dels serveis. Concretament, en el cas del servei de neteja d’edificis municipals, l’estalvi pot arribar a superar el 10% del cost.

És per això que celebrem que el darrer Ple de Sant Celoni aprovés estudiar la viabilitat de municipalitzar els serveis de neteja municipals, a més a més d'estudiar quins altres serveis externalitzats es poden municipalitzar i, si escau, iniciar els tràmits per fer-ho.

Moció per desmilitaritzar i renaturalitzar el Parc Natural del Montseny en suport a la campanya Recuperem el cim!

Aquesta moció impulsada per la CUP i aprovada reclama que es tanqui definitivament i es desmantelli la base militar de comunicacions del puig Sesolles, que se'n retirin les tanques i els filats, que es renaturalitzi el cim i es retorni la titularitat del puig Sesolles a la Generalitat o a l'ens local que correspongui.

A més, el Ple es va comprometre a reclamar a l'òrgan gestor els danys que pot ocasionar en un entorn natural protegit i, d'acord amb el principi de precaució, que prohibeixi les maniobres militars en tot l'àmbit del Parc Natural del Montseny. 

Celebrem el resultat del Ple perquè s'ha demostrat que la municipalització de serveis públics és una opció d’estalvi econòmic i de millora dels serveis