La CUP vota en contra dels Pressupostos 2018: per què?

Us presentem un full informatiu i un vídeo sobre els Pressupostos 2018 i el nostre posicionament: per què pensem que no són els Pressupostos que Sant Celoni i la Batllòria es mereixen?

Montseny i Sant Celoni

Us presentem aquí el díptic informatiu i el vídeo amb el nostre posicionament contrari a la proposta de Pressupostos 2018 aprovats al Ple extraordinari de l’1 de març amb els vots favorables de l’equip de govern i el PSC, i els vots contraris de CUP i ICV.

Descarrega-te'l si vols saber per què creiem que aquests Pressupostos no són bons per a Sant Celoni i la Batllòria: considerem que no aposten per fer avançar el poble, ni tampoc els seus serveis. També hi trobaràs una secció amb preguntes freqüents que tots els celonins ens podem fer sobre els Pressupostos municipals.

Com ja ha anat passant en els darrers anys, aquest Ple extraordinari va tornar a posar de manifest que l’antiga CiU (actual PDCat) i el PSC comparteixen de fet la visió que tenen de Sant Celoni i la Batllòria i la forma de governar-lo.

Com a CUP, lamentem aquesta sociovergència, no creiem que afavoreixi en cap cas el poble, a banda que demostra que l’equip de govern no ha tingut cap inconvenient per aprovar els Pressupostos amb els vots del PSC, un partit que representa l’aplicació implacable de l’article 155 a Catalunya.

 

QUIN POBLE VOLEM I QUIN POBLE NO ENS OFEREIX L'EQUIP DE GOVERN ACTUAL?

Hem votat en contra d’aquests Pressupostos perquè pensem que no ens porten enlloc. Sant Celoni i la Batllòria tenen grans potencials que l’equip de govern no sap aprofitar. Fa deu anys que ens mirem els Pressupostos i poca cosa ha canviat, tant si governa CDC-PDCat com si governa el PSC. Malgrat les façanes, PDCat i socialistes comparteixen model de poble.
 
Des de la CUP hem fet propostes transformadores i molt realistes per fer avançar Sant Celoni i la Batllòria, perquè volem que tots els veïns se sentin orgullosos de viure-hi. La proposta de pressupost aprovada te moltes mancances i no inclou:
 
> Que cada barri tingui serveis i espais de qualitat per als veïns; perquè les places i els carrers han d’estar cuidats; perquè també s’han de fer activitats als barris, i perquè la C-35 ha de deixar de ser una barrera com és ara.
 
> Un poble on petits i grans tinguin qualitat de vida. On es potenciï l'escola pública i s’afronti el repte de l’envelliment de la població, cal escoltar la gent gran i  donar resposta a les seves necessitats. 
 
> Els canvis necessaris per tenir uns serveis públics de qualitat i eficients. Que amb els mateixos diners puguem fer més i millors coses. Un exemple d’aquest canvi seria la implantació del sistema de recollida de residus porta a porta, que permet que passem de reciclar un 30% a un 80%, que elimina les illes de contenidors i la brutícia que es genera al voltant i que, a més, permetria contractar una trentena de persones. I tot plegat pel mateix preu. 
 
Ah, i la piscina d'estiu continua essent paper mullar. Tot i la pressió popular i de la CUP perquè es faci, a hores d'ara el més calent és a l'aigüera. Ningú pot assegurar ni quan, ni on, ni com tindrem piscina. 
 
No ens cansarem de fer propostes, però tenim el convenciment que només amb un govern transformador farem avançar Sant Celoni i la Batllòria. Cal passar pàgina al model de poble caduc de PDCat i socialistes, basat en el qui dia passa any empeny.

Lamentem aquesta sociovergència en l'aprovació dels Pressupostos, no creiem que afavoreixi en cap cas el poble, ni tampoc els seus serveis