La desclassificació de la Ferreria i la consulta popular sobre l'ARE, a punt
Davant la inoperativitat observada als grups municipals de CiU i el PSC-PSOE, des de la CUP vam utilitzar el ple de l'octubre per desencallar dos dels temes calents que hi ha actualment sobre la taula en matèria d'urbanisme: la Ferreria i l'ARE. D'una banda, vam presentar una moció en què instàvem l'ajuntament a sotmetre en el ple següent "la necessitat de classificar la zona de la Ferreria com a sòl no urbanitzable". La moció va ser aprovada, tot i que amb una certa recança per part de la resta de grups municipals, ja que no es va assegurar que fos en el ple següent si els treballs tècnics s'endarrerien. (Vegeu fotos del ple a continuació.)
La presència d'una vintena de veïns de la Batllòria disfressats de pagesos, aixecant pancartes amb el lema "Salvem les Ferreries", i amb la companyia d'un ànec, un conill, carabasses i castanyes, van reflectir el desig popular de preservar la Ferreria --una zona d'elevat interès natural, paisatgístic i històric a la llera de Tordera-- a partir de la seva reclassificació com a sòl no urbanitzable, per evitar que es construeixi un polígon industrial més en un poble, la Batllòria, que ja ara està rodejat per naus industrials.
D'altra banda, després d'haver observat que la Generalitat tira endavant sense escrúpols la maquinària de l'ARE --el projecte que preveu urbanitzar Can Riera de l'Aigua i al qual tant la CUP com la majoria del ple s'hi han oposat des del principi--, i tenint en compte que l'Estat espanyol no té termini per autoritzar la consulta popular sobre aquest projecte, des de la CUP vam instar el consistori a fixar la data del 14 de desembre per dur a terme una consulta popular oficiosa. La moció va ser aprovada per tots els regidors i es va fixar com a data límit per fer-la l'última quinzena de gener.
Sant Celoni, la primera població amb un Reglament d'habitatges desocupats
Gràcies a la iniciativa de la CUP, en el ple de l'octubre es va aprovar el Reglament d'habitatges desocupats, amb la qual cosa Sant Celoni és el primer poble que fa ús de les poques eines que ens permeten les lleis actuals i que disposa d'un Reglament d'aquest tipus, una norma que suposa un increment del 50% a l'IBI dels pisos buits. L'objectiu d'aquest increment no és en cap cas recaptatori, senzillament pretén solucionar la paradoxa que suposa la tendència a construir sense parar i no tenir en compte la gran quantitat d'habitatges que estan buits (segons un dels estudis del projecte de l'ARE, a Sant Celoni actualment hi ha 1.145 habitatges buits).