La prova pilot per frenar el vehicle privat al Montseny, un primer pas que ha d'anar més enllà

Aquesta prova pilot promoguda per la Diputació de Barcelona preveu regular l'accés de cotxes a Santa Fe els dies 21, 22, 28 i 29 d'octubre, i 1, 4 i 5 de novembre, mitjançant l'oferta de transport públic que pujarà de Campins a Santa Fe.

El Montseny col·lapsat/Andreu Ubach CSM

Imatge: Andreu Ubach (CSM)

 

La CUP de Sant Celoni i la Batllòria celebrem la posada en marxa de la prova pilot anunciada per la Diputació de Barcelona per regular l’accés amb vehicle privat al Parc Natural del Montseny. Es tracta d’una vella reivindicació de les entitats del territori, que no hauria estat possible sense la pressió i el treball de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny. Entenem aquesta proposta com un punt i seguit, un primer pas que s’aplica davant la situació insostenible d’hiperfreqüentació a la vall de Santa Fe durant els mesos de tardor.

Aquest primer pas no tindrà sentit si no va acompanyat de més polítiques i noves accions de promoció del transport públic col·lectiu en detriment del vehicle privat, com són l’obertura de noves rutes de transport públic i l’ampliació de les freqüències i parades a altres punts d’interès social i veïnal del massís.

Defensem també la necessitat d’integrar el nou servei de bus amb l’estació de tren de Sant Celoni i desenvolupar una campanya de comunicació que visibilitzi la integració d’ambdós serveis.

Des de la CUP pensem que la iniciativa ha de ser un projecte a llarg termini  que no es pot quedar en una simple anècdota de tres caps de setmana. Som conscients que com a tota prova pilot feta a pressa i corrents i sense una campanya de promoció al darrere, és molt possible que en un primer moment no tingui l’èxit que tots desitgem, però des de la CUP defensem que això no ha de servir de fre per una aposta decidida i ferma en favor del transport públic col·lectiu.

Finalment, entenem que el projecte ha de ser una bona eina perquè aquelles administracions i agents que fins ara s’han mostrat refractaris i escèptics a la limitació i prohibició de l’ús del vehicle privat en certs períodes i zones del massís, es convencin de la seva viabilitat i beneficis.

Aquesta prova pilot promoguda per la Diputació de Barcelona preveu regular l'accés de cotxes a Santa Fe els dies 21, 22, 28 i 29 d'octubre, i 1, 4 i 5 de novembre, mitjançant l'oferta de transport públic que pujarà de Campins a Santa Fe.

 

Aquest primer pas no tindrà sentit si no va acompanyat de més polítiques i noves accions de promoció del transport públic col·lectiu en detriment del vehicle privat