Tot el nostre suport a les treballadores del SAD afectades per la crisi de Senfo

El servei públic externalitzat de l'assistència domiciliària (SAD) entra en crisi a Sant Celoni i la Batllòria en fer fallida l'empresa Senfo i les treballadores fa dos mesos que no cobren.

 

El Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) és un servei públic externalitzat (fa més d'un any que es va posar en mans de l'empresa Senfo) que ofereix més de 1.200 hores anuals per assistir 140 usuaris.


Denunciem la situació de les treballadores del servei, triplement precaritzades:


1/3 Són mà d'obra quasi del tot femenina (es considera que aquests serveis requereixen habilitats "femenines", cosa que fa que siguin treballs poc valorats socialment i econòmicament).

2/3 Són mà d'obra racialitzada

3/3 Són mà d'obra sotmesa a jornades parcials i a canvis d'horaris.

Aquest cas posa en evidència la necessitat de valorar la municipalització dels serveis públics bàsics, cosa que la CUP ha posat sempre sobre la taula.


I posa en evidència també el perjudici de la Llei Aragonès de contractes a serveis a les persones: el drama que pot representar deixar en mans privades els serveis bàsics que atenen les persones més vulnerables.

Esperem que l'equip de govern de l'Ajuntament de Sant Celoni resolgui la situació ràpidament per assegurar el benestar de les treballadores i dels usuaris del servei.

 

Aquesta situació posa en evidència el perjudici de la Llei Aragonès i el drama que pot representar deixar en mans privades els serveis públics bàsics