600 persones surten al carrer a Manlleu per dir 'no' a l'ARE i Tarragona també s'hi mostra en contra


Entre 500 i 600 persones es van concentrar el diumenge 28 de desembre al migdia a la plaça Fra Bernadí de Manlleu per protestar contra el projecte de l'Area Residencial Estratègica (ARE) de la població. Després de la lectura del manifest, representants de la comissió Encara hi som a temps! van pujar a l'Ajuntament per reunir-se amb l'alcalde Pere Prat i fer-li entrega de les signatures que s'han recollit contra el projecte.



Per la seva part, Prat va tornar a manifestar la seva oposició a l'ARE i va assegurar que des de la Generalatitat ja se li va assegurar que el projecte no es tirarà endavant si l'Ajuntament no hi està d'acord alhora que va demanar la col·laboració dels ciutadants per fer callar els rumors que diuen que l'ARE servirà per allotjar la "xusma" de l'area metropolitana de Barcelona. Tots els partits del consistori menys PxC han mostrat el seu rebuig al projecte. El PSC s'hi ha adherit en el darrer moment.



La concentració va estar organitzada per la comissió Encara hi som a temps! formada per: el Popular Boira Baixa, la CUP Manlleu, els Diables Serpents de Manlleu, el Grup de Defensa del Ter, JARC, els Pagesos de Manlleu, la Unió de Pagesos així com els grups municipals de CIU, ERC i ICV.

Informació extreta d'Osona.com.





Els veïns afectats per l'ARE de Tarragona s'hi manifesten en contra



A banda dels veïns i associacions de la Canonja, Reus i Cambrils, els casos que han portat més ressò popular, hi ha altres persones perjudicades per les ARE. És el cas d'una desena de famílies que resideixen a l'àrea coneguda com Parcel·les Bonaire, a Tarragona, que també han presentat les seves al·legacions contra el projecte residencial al Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat.



Els veïns de Parcel·les Bonaire es troben situats davant de la zona educacional a Sescelades, a l'altre costat de la carretera Nacional-240, dintre d'una part de l'àrea coneguda com a Pou Boronat, on s'ha projectat l'ARE, que preveu la construcció de 1.890 habitatges, 962 de tipus protegit i 928 lliures, en una extensió de 37,68 hectàrees.



La portaveu dels veïns, Rosa Queral, va comunicar «la indignació» dels veïns, que es van assabentar pels mitjans de comunicació d'aquest projecte, que preveu l'enderrocament d'una desena de cases on viuen «des de fa més de 50 anys» a banda d'uns magatzems.



Els veïns no entenen el perquè d'aquest enderroc ja que «les parcel·les Bonaire formen un conjunt singular, geogràficament delimitat per una barrera de pedra seca i independent de la zona Pou Boronat, així que no entenem perquè ho fiquen tot en el mateix sac».



Una altra cosa que els molesta és que «tot i que ens alegrem que no s'hagin vist perjudicats, no entenem perquè els veïns de la zona del Restaurant Can Sala, situats al nord dels terrenys on es farà l'ARE, no es veuen perjudicats, i nosaltres si».



És per això que els veïns consideren que la Generalitat ha projectat aquesta ARE «sense seguir cap tipus de criteri», tenint en compte a més a més «que portem moltíssims anys vivint aquí, tenim la nostra autonomia, serveis públics i estem ben comunicats. No té sentit».



Una altra de les queixes és que «hi ha projectada una altre ARE, la de Sant Salvador, a no molta distància. No sabem si realment es necessiten tants habitatges com per haver de fer-nos fora de les nostres cases».



Els veïns es van posar en contacte amb l'Ajuntament per demanar-los ajuda i van aconseguir una reunió amb el regidor d'Urbanisme, Xavier Tarrés, el proper dia 8 de gener. També s'han posat en contacte amb la Generalitat, els que veritablement tenen l'última paraula, però «encara no hem rebut cap tipus de resposta». En cas que no se'ls faci cas, Queral assegura que «estudiarem quines mesures prendre per a que ho facin».



Informació extreta d'Aqui.cat.