I ara... entre tots també podem salvar la Ferreria!


     

Des de la CUP sempre hem fet una aposta ferma per entendre l’urbanisme com una eina al servei de l’interès general de la població, no dels constructors, especuladors i poderosos. Per aquests motius, ens hem oposat, des del principi, al projecte de les ARE i vam impulsar, a Sant Celoni, la principal campanya que va demanar el vot en contra de l’ARE en la consulta popular del 25 de gener passat.

    Dels impressionants resultats se’n pot treure una conclusió immediata: quan tanta gent va a votar, aquesta no només vota en contra de l’ARE a Can Riera de l’Aigua, sinó que vol expressar un missatge col·lectiu:

    1. Que n’estem farts que el model de poble i creixement de Sant Celoni s’hagi decidit durant tants anys entre polítics i immobiliàries, d’esquena als ciutadans. 

    2. Que n’estem farts que aquest model de poble i creixement decidit sense comptar amb nosaltres hagi estat el de la construcció i l’especulació.

    Entre tots hem parat l’ARE i hem fet un gran pas per salvar Can Riera de l'Aigua, però la lluita pel model de poble encara continua. D’aquí a poques setmanes tindrem al davant una altra batalla contra el creixement desmesurat: la desclassificació de la Ferreria.

   
En el Ple del 23 d’octubre, des de la CUP vam presentar una moció en què demanàvem que en el següent Ple es votés la desclassificació de la Ferreria, una de les últimes zones agrícoles i de gran valor mediambiental de la Batllòria, amenaçada per la construcció de més naus industrials, tot i haver-n’hi ja moltes de buides properes a la zona. Per unanimitat es va decidir que en el següent Ple aquest tema se sotmetria a votació. Nosaltres hem optat per la desclassificació total de la Ferreria, rebutjant qualsevol altra opció. Esperem que les dues altres forces polítiques, CiU i PSC-PSOE, en coherència amb el missatge col·lectiu que el poble de Sant Celoni ha manifestat, també ho facin i per fi podem deixar de mesurar els paràmetres de “modernitat” en funció de criteris de cimentació, i ho puguem fer en funció de criteris de sostenibilitat, participació, racionalitat i qualitat de vida.